Theatertent Deluxe

Het Sint Rosa festival biedt vermaak en cultuur op vele vlakken. In het laatste weekend van augustus kun je op de Schootsvelden terecht voor verschillende theatervoorstellingen.

Toon Hermans Theater

Het Sint Rosa festival werkt deze editie  nauw samen met het Toon Hermans Theater. Deze samenwerking resulteert in een theatertent waarbij het Toon Hermans Theater een tipje van de sluier oplicht van de programmering 2024/25.

Opera Compact - Theatertent Deluxe - Sint Rosa festival 2023

Voorstellingen 2024

Als de dijken het bezwijken

Limburgers Bart Storcken en Remy Evers geven een exclusief kijkje achter de schermen bij de (fictieve) Calamiteiten Vereniging Limburg. In deze droogkomische voorstelling met geavanceerde simulaties, baanbrekende interviews en foeilijke Powerpoint presentaties bereiden ze op een hilarische manier, de bevolking voor op het onvermijdelijke. Want wat als half Nederland straks onder water staat. Wees welkom bij dé ultieme voorbereidingscursus ‘Als de Dijken het Bezwijken.’

Anansi de Spin - sterker dan Olifant

Anansi heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Hij klimt helemaal naar boven en dan… worden ze zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi kan het niet laten, hij daagt haar uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt lekker fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen, ze is immers de sterkste van het woud. Maar Anansi heeft natuurlijk alweer een slim plannetje bedacht om iedereen op het verkeerde been te zetten.
Met een ingenieus decor en sprankelende muziek word je het verhaal ingezogen. Het decor verandert van olifant naar walvis en van uitgestrekt woud naar het huis van Anansi, waar hij op sluwe wijze een bananenimperium probeert te beginnen. Maar of dat hem lukt?

Comedy Festival Limburg

Comedy Festival Limburg gaat op tournee! We trekken de provincie in en laten ons van onze beste kant zien op Sint Rosa. Kom genieten van het comedytalent uit de regio en daarbuiten, inclusief onze winnaar van 2023/2024! Niet bekend met het Comedy Festival Limburg? Dit is dé uitgelezen kans om het te ontdekken! Kortom, een geweldige avond waar jij bij wilt zijn! Mis het niet!

Jan Terlouw Junior & The Night Club

Jan Terlouw Junior & The Night Club

Jan Terlouw Junior & The Nightclub is een lang gekoesterde droom van Jan Terlouw Junior, de jongste telg uit een familie vol schrijvers en componisten. Een maniakaal verhaal, dat verteld wordt door middel van een album, een liveshow en een comic. Bezeten jazzvingers, donkere thematiek tegenover juist zoete poprefreinen en een kleurrijk beeldverhaal voeren je mee in een alternatieve realiteit. Een ironische en Sin City-achtige wereld met als decor een jaren 20-nachtclub. De karakters uit The Nightclub bieden een ongecensureerde inkijk in het hoofd van de autodidact muzikant en verteller Jan Terlouw Junior. Een microkosmos waarin tekstuele gekte, bigbandsounds en subtiele moderne elektronica de soundtrack vormen. Kortom: neem plaats aan de bar en duik in het verhaal van The Nightclub.

Robert Duijf & Band

Hij brengt zijn muziek puur, oprecht en vol passie. Zijn stem is puur en vol overgave. Door vanuit zijn hart te zingen en te spelen, maakt hij een diepe verbinding met zijn publiek. In zijn shows als soloartiest, duo of met zijn band, vertelt hijverhalen met een boodschap. Samen zingen, lachen, klappen en ook een traan wegvegen, muziek die verbindt en je goed laat voelen. Juist in deze tijd is dit enorm belangrijk!

Silent Disco Theater Fantasiedieren

Fantasiedieren zijn zeldzaam tegenwoordig,maar daar kunnen we met z’n allen wat aandoen.
We gaan het bos in op zoek naar jouw eigenbedachte diersoort. Lét op, daar zit ie. Hoeveelpoten heeft ie, of zijn het vleugels? Wat voorglanzende regenboogvacht zie je, of zijn datpuntige stekels? We bestuderen de lievediertjes om erachter te komen wat ze nu échtnodig hebben. Laten we samen het fantasie-dieren-bos een handje helpen.

Skip 't Script

In Skip ’t Script komen scènesvoor je ogen tot leven. Jong talent gooit zichzelf voor de leeuwen … en jijbent erbij! Skip ’t Script is het publieksfeestje van dit theaterseizoen. Hetis live, het is echt, het is rauw. De acteurs weten van niets en jij weet meer!Hét recept voor ongemakkelijke situaties, herkenbare scènes en hilarischeplottwists!

Tim Kliphuis Trio

Django goes Bach!
Een programma dat de mooiste gypsy jazz nummers van Reinhardt en Grappelli combineert met swingende versies van J.S.Bach Brandenburgse Concerten.