Sint Rosa Festival 2024

22/12/2023
5 min leestijd
Sint Rosa Festival 2024

De Sint Rosakaravaan, met haar parade aan rariteiten en beleving, slaat in 2024 wederom haar tenten op, van 23 t/m 25 augustus op de Schootsvelden in Sittard. Burgers en buitenlui komt dat zien, en ervaar de magie van het samen bewonderen en beleven..

Het Sint Rosa festival presenteert een muziek- en theaterfestival met vermaak en vertier uit alle windstreken in een decor van kermis van weleer, toen circus en kermis nog een evenement waren. Ontdek op de Schootsvelden in Sittard een magische wereld met duizendenlichtjes, buitenissige artiesten, fantastische muzikale optredens en kunstzinnige warmte. Vervolg je route, omringd met heerlijk eten, gezelligheid en magische verwondering, door een bezoek te brengen aan de mooie, gekke tentjes waar je vervolgens bizarre dingen meemaakt en aantreft! Dans tot in het ochtendgloren in de mahoniehouten danspaleizen van weleer. Overdag plezier voor het hele gezin en in de avond ontluiken de rauwe randjes in de schaduwen van de vlammen van de vuurkorven.

Verwondering en bizarre belevenissen
Het Sint Rosa festival dient als veilige thuishaven voor deze bijna uitgestorven doelgroep en brengt op het einde van de zomer de zo goed als uitgestorven acts en attracties bij elkaar. Ze zijn hier gehuisvest in houten woonwagens en tenten van gebleekt canvas. Je kunt ze tegenkomen in de meest uiteenlopende tijdelijk bouwsels of gewoon loslopend op het festivalterrein. Wanneer stond u nog eens oog in oog met een clown, een muzikant, een vuurvreter of een koordloper? Wanneer was je voor het laatst getuige van een menselijke kanonskogel, bezocht je een charlatan of zag je in de weerspiegeling van het vuur van de vuurspuwer het kind in jezelf terug?

Onze zeldzame mensen heten u welkom in hun zotte samenleving!

Nog even wegdromen bij de laatste editie? Bekijk hier de aftermovie van 2023. Hier kun je alles foto's van 2023 bekijken.

Deel dit bericht