Kunstmarkt

  Zondag 13:00 - 17:00  Binnenstad

Kunstmarkt

Voor de achtste keer op rij zal tijdens Sint Rosa op zondag 27 augustus de kunstmarkt worden georganiseerd. Wat begon met 30 kunstenaars op het Kerkplein rond de Petruskerk is in die tijd uitgegroeid tot een markt waar dit jaar zo’n 130 kunstenaars aan deel nemen.

Vanaf de Oude Markt via het Kloosterplein en de Deken Thijssenstraat strekt de markt zich van 12 tot 17 uit tot aan het festival terrein op de schootsvelden. Van daaruit gaan we de gewelven van het Ursulinenklooster in waar u kunt genieten van schitterende iconen met een speciaal voor dit festival vervaardigd icoon van de Heilige Rosa van Lima. Van autodidact tot academisch geschoold, kunstenaars uit alle windstreken van Nederland en daarbuiten zullen die dag hun werken aanbieden. Klassieke schilderkunst, beeldhouwen, keramiek, edelsmeden, sieraden en textiel, tot aan de allernieuwste computergestuurde grafische technieken. En er is voor iedere beurs iets te vinden, van een klein geschenk tot grote werken. Je kunt ter plekke kopen maar ook een afspraak maken met een kunstenaar voor een gepersonaliseerd werk. Enkele deelnemers verkopen werken van kunstenaars waarvan de opbrengst geheel naar een goed doel gaat. 

Krijg je nou honger van dit alles dan kun je ook terecht voor een hapje en een drankje.

Voor verdere vragen kun je een mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

rosaicon