Processie

‘Dank aan St.-Rosa, onze Stadspatrones om lief te hebben!’

Na 2 bewogen jaren met in 2020 een stille en in 2021 een sobere St.-Rosaprocessie mogen wij u dit jaar weer van harte uitnodigen voor de processie naar de St.-Rosakapel op de Kollenberg. Deze zal dit jaar plaatsvinden op zondag 28 augustus a.s.,  traditioneel de laatste zondag van de maand augustus.

‘Een grote dankprocessie!’ De St.-Rosaprocessie is er voor iedereen; voor ieder met zijn of haar gedachten, wensen, verlangens, gebedjes voor dierbaren of overledenen.

‘Een prachtige St.-Rosazondag!’ Waarin wij hopen jullie allemaal te mogen verwelkomen in de ochtend op de markt in Sittard waar de processie, na afloop van de plechtige Hoogmis in de St.-Michielskerk, rond 10.15 uur zal vertrekken richting de St.-Rosakapel op de Kollenberg. Het Kerkenwachtgilde zal op de zondagmiddagen in augustus de kapel tussen 14.00-16.00u openstellen en iedereen de gelegenheid geven tot zijn of haar intenties en het branden van een kaars. 

‘Augustus-St.-Rosamaand!’ Op dinsdag 2-9-16 & 23 augustus is er om 19.00u een H. Mis in de St.-Rosa-kapel. Met medewerking van René Haustermans en de Philharmoniker.

‘Begin van het jaarlijks St.-Rosafeest!’ Op zaterdag 27 augustus is er om 18.00u een Pelgrimsmis in de St.-Michielskerk.

‘Eenvoudige bidprocessie!’ Op maandag 29 & dinsdag 30 augustus vertrekt er om 09.30u vanuit de St.-Michielskerk een eenvoudige bidprocessie naar de St.-Rosakapel waar aansluitend om 10.00u de H. Mis plaatsvindt.

‘Jij komt toch ook!’ Kom er naar toe met je familie. Met al je intenties, zorgen, vreugden, verlangens en dankbaarheid. 

Hoe bijzonder om St.-Rosa te vereren en aansluitend je weg te vinden naar het Sint Rosa festival!